Categorii produse

Creioane cu mina – cele mai utilizate instrumente de scris

Scris de: Viamond in: Papetarie la data de: Comentariu: 0 Accesari: 787

Utilizarea creionului potrivit poate schimba complet experienta scrisului sau a desenului si chiar poate stimula creativitatea si imaginatia. Pentru a indeplini toate obiectivele pe care ti le-ai propus, dar si pentru a scrie ori a desena cu lejeritate, alege creioane cu mina, instrumentele ideale pentru a-ti transforma gandurile si ideile in realitate.

Utilizarea creionului potrivit poate schimba complet experienta scrisului sau a desenului si chiar poate stimula creativitatea si imaginatia. Pentru a indeplini toate obiectivele pe care ti le-ai propus, dar si pentru a scrie ori a desena cu lejeritate, alege creioane cu mina, instrumentele ideale pentru a-ti transforma gandurile si ideile in realitate.

Spre deosebire de cei care utilizeaza creioane clasice, cei care aleg creioane cu mina se bucura de durabilitatea produsului utilizat. Indiferent daca scrii sau desenezi normal sau apasat, creionul tau preferat nu te va parasi in momentele de inspiratie si te va ajuta sa iti duci ideile pana la capat.

Scurta istorie a celui mai utilizat instrument de scris

Folosit pentru realizarea celor mai iubite creatii artistice din istoria omenirii, creionul este considerat cel mai utilizat instrument de scris. Cu ajutorul acestuia, au luat nastere nenumarate schite, portrete si poezii. In plus, acesta este folosit chiar si in spatiu pentru ca, spre deosebire de pix, nu are o pasta fluida, care ar pluti in imponderabilitate.

Istoria creionului incepe in anul 1564, in momentul in care este descoperit grafitul intr-o mina din Anglia. Carbon natural, cristalizat in sistem hexagonal, grafitul a fost denumit dupa cuvantul grecesc „graphein” care poate fi tradus drept „dara neagra”. Initial, creioanele erau cunoscute sub numele de „pietre pentru insemnare”. 

Aproximativ pana in anul 1660, bucatile de grafit erau sculptate sub forma unor bete sau a unor baghete si utilizarea lor implica multa murdarie, care ramanea atat pe bucatile de foaie utilizate, cat si pe mainile celui care facea insemnari. A urmat perioada in care baghetele de grafit au fost infasurate intr-un suport de lemn, cand creioanele au inceput sa semene cu cele din ziua de astazi. 

Pentru a inlocui grafitul, chimistii din secolul al XVIII-lea au combinat apa, argila moale si pulbere de grafit ars. Cel caruia i se datoreaza aceasta inventie este francezul Nicolas Jacques Conte, care era pictor, chimist si fizician. Primele fabrici de creioane au aparut in Europa si apoi in America.

Cea mai populara culoare a creioanelor este galben, insa nu multa lume stie ca acest obicei a fost inspirat de creioanele cu grafit care proveneau din China. In aceasta tara, galbenul reprezinta rafinamentul, regalitatea si eleganta. Pana in ziua de astazi, vopseaua galbena este folosita pentru majoritatea creioanelor clasice.

In ceea ce priveste creioanele cu mina colorata, acestea au aparut pe piata in secolul XX. Tot atunci, au fost inventate si creioanele aquarell, folosite in pictura.

Cate tipuri de creioane exista si cum il alegi pe cel potrivit?

Din moment ce creioanele sunt utilizate pentru diferite activitati, exista mai multe tipuri de duritate ale minei. In functie de scopul pentru care folosesti creionul (pentru desen artistic, tehnic, scris si altele), acestea sunt optiunile pe care le ai la dispozitie:

Creioane H (hard) care lasa o linie de culoare gri deschis pana la creioane B (black) care au mina moale si lasa urme intr-o nuanta inchisa de negru;

Creioane 1-9 – numerele sunt menite sa desemneze tipul de duritate, unde 9H este cel mai dur, iar 9B este cel mai moale.

In cadrul magazinului nostru online, vei descoperi atat creioane cu mina simpla sau colorata, cat si creioane mecanice, precum si multe alte instrumente de scris. Alege-l pe cel potrivit si lasa-ti imaginatia sa zboare!

Comentarii

Posteaza un comentariu