Ghid Complet - Cum Alegi Un Banc De Lucru Multifunctional - P3
Descopera cum sa organizezi si sa accesorizezi un blat de lucru multifunctional pentru a te bucura de functionalitate si eficienta in orice situatie!
In PRIMA PARTE a acestui ghid am vorbit despre diferentele dintre un blat de lucru multifunctional mobil si unul fix. In PARTEA A DOUA am dezbatut potrivirea diferitelor tipuri de cadru si materialelor din care este realizat blatul cu diversele activitati in care poate fi implicat. Acest ultim articol din ghid va fi despre accesorizarea blatului de lucru, astfel incat vei avea toate informatiile necesare pentru a putea personaliza unul dintre cele mai importante instrumente de care dispui in atelier.
Spatiile de depozitare ale blatului de lucru
Pentru a putea lucra eficient, spatiul de lucru trebuie mentinut ordonat. Tocmai de aceea, spatiile de depozitare sunt deosebit de importante. Astfel, in randurile de mai jos vei vedea ce rol joaca acestea in eficientizarea activitatii tale!
Rafturi
Un raft stabil si puternic instalat in locul potrivit poate sustine o greutate destul de mare si poate asigura un spatiu de depozitare ideal pentru sculele pe care nu le folosesti intr-un moment anume. Rafturile pot fi metalice sau din lemn si pot fi instalate, in cazul unui blat de lucru multifunctional din lemn, chiar sub suprafata de lucru. Modelele de blat realizate din metal pot avea brate care se extind deasupra suprafetei de lucru, asadar poti instala acolo unul sau mai multe rafturi pentru scule.
Sertare
Indiferent de necesitatile de organizare sau depozitare, rafturile joaca un rol important in orice mediu de lucru. Adanci sau foarte late, proiectate pentru instrumente specifice sau pentru acomodarea cat mai multor scule, sertarele sunt printre cele mai potrivite accesorii pentru un blat de lucru multifunctional. Acestea vor acomoda atat sculele si instrumentele pe care le folosesti frecvent, cat si piese de mici dimensiuni, precum suruburi, saibe, piulite si alte accesorii pe care doresti sa le ai la indemana. Sertarele pot fi instalate cu usurinta sub blat.
Diverse accesorii
Daca ai ales modelul perfect de blat de lucru pentru activitatea ta, a venit momentul sa alegi si accesoriile care te vor ajuta la realizarea mai rapida a proiectelor. Unele instrumente si accesorii pot creste productivitatea, fiind indispensabile mai ales daca lucrezi singur. In plus, acestea pot fi instalate permanent sau pot fi scoase cu usurinta oricand doresti.
- Menghina. O menghina poate fi prinsa de suprafata orizontala a blatului sau poate fi instalata pe lateral. Acest instrument te va ajuta sa mentii stabilitatea oricarui obiect atunci cand ai nevoie de doua maini pentru a lucra.
- Baterie de prize. Pentru eficientizarea lucrului cu uneltele electrice, un prelungitor sau o baterie de prize atasata blatului de lucru va fi o aditie excelenta. De regula, acestea se instaleaza pe partea inferioara a blatului (sub blat), iar tu nu va mai trebui sa te impiedici in cabluri sau sa scoti din priza bormasina pentru a putea lucra cu letconul.
- Panza de protectie. Daca ai multe proiecte care implica vopsire, lipire sau lacuire, cea mai simpla solutie pentru protejarea blatului de lucru este sa instalezi un roller de hartie sau panza la unul dintre capetele blatului. Oricand vei avea nevoie, vei putea intinde panza peste blat pentru a nu murdari sau pata suprafata de lucru.
- Lupa cu lumina. O lupa mare cu lumina clara va fi extrem de importanta pentru proiectele care necesita atentie la detalii. Aceasta poate fi prinsa cu suruburi de cadru, avand un brat lung care poate acoperi intreaga suprafata de lucru.
In aceeasi categorie
- Feng shui birou. Organizeaza-ti spatiul de lucru pentru succes
- Care sunt cele mai bune scaune pentru spate?
- Mini seiful - cea mai buna modalitate de a pastra lucrurile cu adevarat importante!
- Mobilier birou. Ce articole poti alege din gama Viamond?
- Cum alegi sisteme de prezentare si afisare pentru munca?
Comentarii
Posteaza un comentariu